Hatha Yoga & Yin Yoga

We wisselen lessen Hatha Yoga af met lessen Yin Yoga.
 
Hatha Yoga is het in evenwicht brengen van ademhaling en beweging. Deze vorm van yoga bestaat uit een dynamisch geheel van ademtechieken en fysieke houdingen. Iedere les bestaat uit verschillende asana's (houdingen), die zorgen voor het versterken en openen van het volledige lichaam.  Het is een complete yogavorm die zowel de deur opent voor beginnende als gevorderde yogi's. Bovendien leer je er te ontspannen, zowel tijdens de zithouding, tijdens de verschillende asana's alsook tijdens de langere ontspanning in shavasana (lijkhouding). De ademhaling is de lijddraad doorheen de les.
 
Yin yoga is een rustige vorm van yoga maar daarom zeker niet minder intens. Het gaat vooral over loslaten. Je neemt een houding aan voor enkele minuten, verkent je grenzen en komt dieper tot jezelf. Yin yoga werkt vooral op het soepel maken van gewrichten en bindweefsel.  Je laat je spieren helemaal los, wat moeilijk is voor iedereen de dag van vandaag. Het effect van Yin Yoga is een soepeler, energetisch stabiel en sterker lichaam. Het biedt een perfecte aanvulling bij de Yang stijlen, het stimuleert meridianen en organen en bereidt de geest voor op meditatie. De workshop is geschikt voor zowel beginnend yogi, als gevorderd yogi. Ook mensen met spierklachten e.d. zijn zeker welkom. Yin yoga heeft een goeie naam bij het behandelen van klachten zoals artrose, rugpijn en zo voort.
Het laat niet alleen je spieren los maar ook opgekropte emotie. Het brengt vrijheid in lichaam en geest.
 
Je eet best de laatste keer minstens 2u (een lichte maaltijd) vóór de les begint en draagt gemakkelijk zittende kledij. Traditioneel wordt yoga op blote voeten beoefend, maar breng best kousen mee

 

Wanneer: zie lessenrooster

Locatie: Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen (inkom via de rechterzijde van het huis)

 
 
Docente: Nina Kalnay