De zon komt langzaam op tussen de bomen, terwijl je jouw eerste Zonnegroet van de dag uitvoert. Je voelt de energie door je lichaam stromen. Een heerlijke ochtend yogales tijdens dit Yoga weekend ofwel in de prachtige tuin van de Oude Abdij of in een van de mooie zalen.
 
Een nieuwe, mooie dag op een van de mooiste en meest rustgevende plekjes van Oost-Vlaanderen ondanks de nabijheid van Gent. Omringd door zowel inspirerende gevorderde als beginnende Yogi’s.
 
Geniet je met ons mee tijdens dit heerlijke Yoga weekend vol Yoga, Mindfulness, Meditatie en Healthy food?

 

Locatie Yoga weekend Drongen

 
De Oude Abdij van Drongen ligt aan de Leie en vormt samen met de parochiekerk en het rechthoekige dorpsplein de karakteristieke pittoreske dorpskern van Drongen. De abdij is sinds 1998 beschermd als monument.
 
De Oude Abdij bevat waardevolle interieurs, waaronder de neogotische kapel. Zij is uitzonderlijk rijkversierd met glas-in-loodramen en muurschilderingen. De bijhorende uitgestrekte kloostertuin is geïnspireerd op de Engelse landschapstuin, met uitgestrekte beboomde grasvelden en verschillende diverse wandelpaden.
 
Vandaag is de Oude Abdij een bezinnings- en conferentiecentrum. Het complex heeft woongelegenheden voor een twintigtal paters en er worden kantoren verhuurd.
 Sinds 2004 zijn verschillende vleugels van de oude abdij gerestaureerd, zowel aan de binnen- als de buitenkant.
 
Met zijn uitgestrekte tuinen langs de Leie is het een ideale plaats om je even terug te trekken om daarna met vernieuwde energie en inzichten opnieuw de wereld in te trekken.

 

 

 

Accommodatie van het Yoga weekend

Oude Abdij Drongen biedt in totaal  70 tweepersoonskamers met douche en toilet, die ook als éénpersoonskamers gebruikt kunnen worden uiteraard, verschillende kapellen en meditatieruimtes, dagelijks mogelijkheid tot warme en koude maaltijden, eetzalen voor groepen van diverse omvang en een ruime parkeergelegenheid. Ook al kom je uit de buurt, raad ik je toch aan om te blijven overnachten in de Oude Abdij. Geniet van de ME-TIME!

   

 

Healthy food tijdens het Yoga weekend

 

Dit Yoga weekend staat niet alleen in het teken van Yoga, Mindfulness en Meditatie, maar geeft je ook de mogelijkheid om te genieten van heerlijke, vers bereide, vegetarische maaltijden.
De koks van de Oude Abdij laten je het hele Yoga weekend genieten van fijne, smaakvolle maaltijden. En mocht je last hebben van een allergie, dan zorgen zij er met alle liefde voor dat jouw maaltijd nét zo lekker smaakt!

 

 

 

Dagelijks schema Yoga weekend

Wij beginnen elke morgen om 7u met de eerste yogasessies. Je kunt kiezen uit verschillende stylen. Na het ontbijt in stilte heb je keuze uit verschillende workshops, neem je tijd voor een wandeling, een boek te lezen enz of is er ook ruimte voor een ontspanningsmassage. Na de warme middagmaaltijd heb je de tijd om van de prachtige tuinen van de Oude Abdij te genieten, tijd voor jezelf te nemen of een massage te boeken. Later in de namiddag volgen weer interessante workshops over gezondheid, spirituele ontwikkeling, yoga enz. Na de broodmaaltijd om 18u kun je even uitrusten en volg je om 20u een laatste yogasessie van de dag. Afsluiten kun je met een gezellige babbel of een rustgevende massage.
 
Het weekend programma begint op vrijdag om 20u en eindigt op zondag om 16u30.

 

Prijs

 •  € 265,- per persoon in een tweepersoonskamer incl. alle yoga sessies, workshops, maaltijden, koffie/thee tijdens de pauzes en 2 overnachtingen, excl. eventuele massages en huur laken/yogamatten

 • € 235,- ipv € 265,- indien je vóór 31.05.2019 inschrijft en betaald

 • Wil je een eenpersoonskamer, dan vragen wij een supplement van € 15,- per nacht.

 • Minimumdeelname: 20 personen, Maximumdeelname: 35 personen

 • Laatste inschrijving vóór 30.08. of tot volzet.

 • Gratis annuleren tot 31.05.2019, indien je annuleert na 31.05. moeten we helaas 25% van het bedrag vragen (we zijn hier aan het contract van de abdij gebonden)

 

 Divers

 • Alle maaltijden zijn vegetarisch, bij eventuele allergieën vermeld dit duidelijk bij inschrijving. Er zal geen alcohol geschonken worden tijdens het weekend.

 • Lakens en dekbedovertrekken zijn te huur in de abdij (€ 9,- per set) of neem je zelf mee.

 • Breng zelf jouw yogamat en/of meditatiekussen mee of laat ons op voorhand weten indien je eentje wilt huren (€ 5,-/stuk) of kopen (€ 25,-/stuk).

 • Inschrijven voor de workshops kun je vanaf vrijdag avond na aankomst.

 • Wij willen jullie ook de mogelijkheid geven om een relaxatiemassage te boeken. Boeken doe je via het formulier.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.