Regressiebegeleiding

 

De oorsprong van de problemen die je nú ervaart, ligt in een recent of ver verleden. Dat kunnen traumatische situaties zijn geweest, zoals een natuurramp, oorlogsgeweld of seksueel misbruik. Veel vaker echter zijn het de grote en kleine verwondingen die we hebben moeten doorstaan in het contact met medemensen of vertrouwenspersonen. Regressiebegeleiding kan hierbij helpen.

Die vergeten ervaringen en onze, meestal instinctieve, reacties daarop (hoe we ermee omgaan), werken onbewust door, psychisch of fysiek. Zo beïnvloeden die oude ervaringen nu ons gevoelsleven, ons denken, ons gedrag, ons lichamelijk en geestelijk welbevinden, ons Zelfbeeld en onze kijk op de wereld. Zolang we ons hiervan niet bewust zijn, blijven we in een zelfde onbewust patroon doorleven; we komen in een vicieuze cirkel.

Tijdens regressiebegeleiding herbeleef je in een diep ontspannen toestand ervaringen uit het verleden - je jeugd, je geboorte, in de moederschoot, in een vorig leven. Deze zeer natuurlijke wijze van diepe ontspanning ontstaat doordat je je concentreert op emoties, gedachten en lichaamsgevoelens. Met deze techniek ga je rechtstreeks naar de oorzaak van je huidige klacht, jouw huidig probleem. Tegelijkertijd ervaar je gevoelens, beelden en andere indrukken uit het verleden. Tijdens het opnieuw beleven van onverwerkte gebeurtenissen, blijf je je bewust van wat je voelt en zegt. Alleen jij beschikt onderbewust over de antwoorden op al je vragen wat betreft de problematiek. Ik begeleid je in het contact maken met een deel van je onderbewustzijn.
Hierdoor ontdek je hoe die vroegere ervaring tot nu toe heeft doorgewerkt en koppel jij de gebeurtenis los van de emotie, waardoor de gebeurtenis als herinnering blijft bestaan en de emotie vrij gezet kan worden.

 

Herbeleven


In regressiebegeleiding ga je doorheen schuldgevoel, angst, verdriet, woede of pijn. Ervaringen uit het verleden die niet of onvolledig verwerkt zijn, worden herbeleefd zodat je alsnog inzicht krijgt in deze ervaring om het geestelijk, emotioneel en lichamelijk los te koppelen van de gebeurtenis en te integreren. Hierdoor worden klachten minder of verdwijnen.

Moet je geloven in reïncarnatie?

Je hoeft niet te geloven in reïncarnatie. Maar het thema van dit leven wordt wel uitgewerkt in een vorig leven. Sommigen ervaren het als een fantasie of een film. En anderen geloven er wel in. Dat is voor ieder een eigen beleving. Ik zelf denk dat het verhaal verteld wordt vanuit je onderbewustzijn, zodat je het probleem kunt herkennen en kunt vrijmaken.

 

Eventuele klachten kunnen zijn

 

Bij klachten en problemen kun je denken aan negatieve overtuigingen die in het verleden zijn ontstaan en nu nog steeds in je leven aanwezig zijn. Ze beperken je en veroorzaken problemen of klachten.

Voorbeelden kunnen zijn:

  • angsten bijvoorbeeld faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen, moeilijk grenzen kunnen stellen, vinden/denken dat je iets niet kunt, geen nee kunnen zeggen, geen keuzes kunnen maken.
  • verdriet, niet goed kunnen omgaan met emoties, rouw, scheiding, relatieproblemen.
  • gevoelens van boosheid of machteloosheid en/of schuldgevoelens waar je geen raad mee weet of niet weet waar het vandaan komt.
  • relationele problemen met je partner, familie, vrienden, collega’s.
  • problemen naar aanleiding van allerlei soorten mishandelingen.
  • klachten op het gebied van depressie, stress, slapeloosheid, concentratieproblemen, zin in het leven laag zelfbeeld.
  • en nog veel meer.

 

Voor wie?

Voor volwassenen

 

Duur & prijs

Een sessie duurt ongeveer 3 uur. Er is een intakegesprek inbegrepen. Soms is er een tweede of eventueel derde sessie nodig, maar vaak is één sessie voldoende om naar de kern van de oorzaak te komen en deze vrij te maken.

Een sessie kost € 125,- (cash of met app te betalen).

 

Wanneer & waar

Op dinsdag vanaf 9u of vrijdag namiddag op afspraak. Afspraak via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 0484 / 29 56 75

Yogastudio Yoga Yina, Beekstraatkouter 78, 9031 Drongen

 

www.yina.be 

Ervaringen:

Regressie mogen genieten bij Nina, een warme, zachtaardige dame. Nina begint met een duidelijke uitleg over wat te gebeuren staat en over haar aanpak.
Ik voelde absoluut geen druk van harentwege tijdens de sessie om ook maar iets te bereiken. Naar mijn gevoel was ik een moeilijke klant, maar op haar eigen unieke wijze slaagt Nina er toch in om je te ontspannen en om te praten vanuit je hart en je gevoel in plaats van je brein.

Er is ondertussen al enige tijd verlopen na de sessie, maar ik voel dat de regressie nu nog steeds (na)werkt

Nina heeft een hele zachte en warme aanpak. Je voelt je meteen vertrouwt en gekoesterd en zo kan je in alle veiligheid starten. Ze begeleidt je door het proces zonder het te beïnvloeden. Ze voelt aan waar je dieper op in wilt gaan en wat er geheeld wilt worden. Alles gebeurt op jouw tempo en vanuit je eigen ervaring maar met die gerustellende ondersteuning van haar rustgevende stem en aanwezigheid.
Achteraf bedenk je dat iedereen de kans zou moeten krijgen om dit te ervaren.
 
 

Ik heb er lang over gedaan om neer te schrijven hoe ik de regressie ervaren heb. Het is immers iets dat je echt beleeft en ondergaat. Woorden kunnen die ervaring nooit volledig omvatten.

Onmiddellijk ben je in die beleving en word je ondergedompeld in beelden en merk je dat je lichaam reageert. Nina’s begeleiding brengt je stap per stap verder en zorgt voor rust en vertrouwen om de beelden te ondergaan en te laten komen. Voor je het weet, ben je enkele uren verder en dit voelt helemaal zo niet aan.

Na de regressie voel je van alles, voor mij was het toen nog moeilijk te omvatten. Ik voelde wel direct minder druk op de borstkas. De dagen en weken nadien werkte de regressie nog na. Ik ontdekte dat mijn angst voor het donker verdwenen was, alsook het vervelende gevoel bij het alleen zijn. Ik legde ook verbanden met eerdere dromen, of in mijn geval steeds terugkerende nachtmerries en zo valt de puzzel nadien steeds meer in elkaar.

Je hoeft niet te geloven in eerdere levens, … om een regressie te beleven. Je vertrekt immers van beelden die zelf komen en je kijkt waar die je brengen. De betekenis die je hieraan geeft, is dan niet belangrijk. Had ik het effect geweten, ik had het jaren eerder gedaan, dus gewoon doen en kijk wat het de regressie je kan schenken.