Happy Hips workshop

Wanneer: NIEUWE DATUM VOLGT, 14u15 tot 16u45

 

Door onze zittende levensstijl hebben velen van ons een verminderde bewegingsvrijheid van de heupen. Verschillende spieren die verbonden zijn met onze heupen worden dus stijf en zwak. Dit kan gevolgen hebben op vele dagdagelijkse bewegingen, zoals wandelen, een correcte houding en zelfs op de stabiliteit van onze wervelkolom. Door onze heupen los te maken, verbeteren we onze bewegingsvrijheid en bloedcirculatie, waardoor zelfs rugpijn kan verlicht worden.

In deze heup workshop hebben we aandacht voor zowel het Yin als Yang aspect van onze heupen. Tijdens de Yin sessie stretchen we het bindweefsel van de verschillende spieren die met de heupen verbonden zijn. We doen dit op een zachte manier, en houden de poses 3-5 minuten aan. Dit is nodig omdat ons bindweefsel van nature uit veel stijver is dan onze spieren. Om de spieren van de heupen sterker te maken beoefenen we in deze workshop ook Yang yoga (Vinyasa). In Yang yoga volgen de houdingen elkaar op in een vloeiende flow van poses, met aandacht voor de ademhaling.

Deze workshop is zowel voor beginners als gevorderden, omdat we telkens de poses kunnen aanpassen naar jouw noden. We leren de verschillende spieren (en hun functie) kennen die ervoor zorgen dat we onze heupen soepel kunnen bewegen. Je gaat naar huis met een aantal houdingen die je thuis ook kan beoefenen op je matje, en die je meer bewegingsvrijheid en soepelheid zullen geven. 

Workshop door Geertrui Denecker

  
Locatie: Yina Yoga, Beekstraatkouter 78, Drongen
Prijs: € 35,-
Inschrijving: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Na betaling is de inschrijving definitief.